Wat te doen om een Hip Hop DJ te worden

Het genre hiphop wordt al vele jaren gedefinieerd door twee essentiële elementen, namelijk de beat en het rijmpatroon. De beat, beter bekend als de hiphopbeat, is wat hiphop zijn karakteristieke geluid geeft. Vaak wordt de beat verzorgd door live drums die door luidsprekers worden afgespeeld, maar tegenwoordig creëren veel producers hiphopbeats door gebruik te maken van sampling uit een aantal verschillende bronnen, zoals samples uit oude tracks, of het afspelen van gesamplede geluiden uit andere nummers.

Hip hop djs zijn artiesten of individuen die door hip hop djs worden ingehuurd om gespecialiseerde muziek voor live optredens te verzorgen. Een typische hip hop DJ heeft een lijst van samplebronnen en hij of zij zal deze in aanmerking nemen bij het produceren van een hip hop beat. Hip-hop DJs mixen tracks uit een waaier van bronnen en creëren vaak een rave roll die voortdurend verandert. Bij moderne hip-hop DJs is scratchen een integraal onderdeel van het creëren van een interessante sfeer en gevoel binnen een hip-hop opname. Een goede DJ zal in staat zijn om zijn of haar keuzes op het gebied van scratchen naadloos te laten aansluiten bij zijn of haar keuze van hip-hop tracks.

Er is geen harde en snelle regel over de beste manier om een hip-hop DJ te worden. Het is meestal een kwestie van vallen en opstaan totdat men zelfverzekerd genoeg is om een routine te presenteren op amateurniveau en vervolgens op gevorderd niveau. In het algemeen is de beste manier om DJ te worden het hebben van de juiste instelling vanaf zeer jonge leeftijd. De hip-hop DJs die een gevoel van plezier en creativiteit kunnen tonen, gekoppeld aan een analytische geest, zijn degenen die het meest waarschijnlijk een lange termijn carrière in de industrie zullen bereiken.