Wat is het verschil tussen een bar en een slijterij?

Een bar (soms taverne of drinkhuis genoemd of soms pub, afhankelijk van de inrichting, zoals in een pub of clubbar enz.) is een inrichting waar alcoholische dranken worden geschonken, waaronder bier, wijn, gedistilleerde dranken, likeur, champagne, cocktails en andere likeuren, met inbegrip van mineraalwater. In sommige gebieden wordt er ook voedsel geserveerd (bv. broodjesbars, pizzatenten en fastfoodzaken). Bierbrouwen is al sinds de oudheid een bloeiende ambachtelijke industrie en er zijn over de hele wereld veel caf├ęs waar bier wordt gemaakt, opgeslagen en verkocht.

Er bestaan verschillende soorten bars, afhankelijk van de wetten van het land, de staat en soms van de stad of regio waar ze zich bevinden. In veel bars in de VS mag bijvoorbeeld alcohol worden gedronken, maar in andere is dat helemaal verboden. In sommige bars wordt alleen alcohol geschonken, in andere mag men zowel alcohol als andere spijzen en dranken drinken, in weer andere mag men voedsel bij de alcohol nuttigen, en in weer andere wordt helemaal geen alcohol geschonken. Hoewel in de meeste Amerikaanse steden de meeste bars wel alcohol schenken, zijn er maar een paar bars die echt een full-service bar hebben; deze bars hebben meestal een of twee tapbieren van de tap, een handvol barglazen om glazen in te zetten, een toonbank om drankjes als sap of frisdrank te mixen en soms een snackmenu met onder meer nachos of hamburgers.

Het belangrijkste verschil tussen een bar en een slijterij of slijterij is dat in de laatste drankgelegenheid de klanten drank, bier en mixdrankjes kunnen kopen in de bar zelf en ook ander eten en drinken kunnen kopen samen met het bier. De bar dient hoofdzakelijk het doel van een restaurant met een ruimte buiten voor mensen om te socialiseren. Bar eigenaars kunnen wat voedsel en drank toe te voegen aan de bar zelf als ze dat willen, of ze kunnen alleen serveren. Sommige bars kunnen ook hun klanten toestaan om hun eigen drank te mengen als ze dat verkiezen.