Standaardspellingen van Knus

Iedereen houdt van knusse meubels omdat ze een kamer knus en gezellig maken. Maar wat betekent het om gezellig te zijn? Veel mensen definiëren het als de mogelijkheid om te ontspannen en je op je gemak te voelen in je omgeving. Het woord gezellig komt eigenlijk van het werkwoord gezellig zijn, wat betekent: comfortabel of aangenaam maken. Het woord gezellig is ongeveer zo ver weg van comfort als je maar kunt krijgen, dus het is echt aan jou om je eigen gevoel van comfort te definiëren.

cozy

Een aantal veelgebruikte definities van het woord "cozy" in de Engelse taal zijn: schoon, relaxed, warm, comfortabel, huiselijk, gezellig, rustgevend en knus. Het woord gezellig is synoniem geworden met rust, wat een van de belangrijkste elementen van een goede nachtrust is. Andere veel voorkomende schrijfwijzen voor cozy zijn chocs, cozies, cose, chowders, en cookies. Als je deze woorden hoort en denkt aan warme dekens, een gezellig huis, cozies, knusse kamers, of gewoon aan jezelf opwarmen, dan denk je misschien aan de woorden chill out, cosy, of gezellig. Deze schrijfwijzen worden vaak gebruikt in advertenties, om producten en diensten te beschrijven die de consument een extra gevoel van comfort geven.

Als u bijvoorbeeld slaperig wakker wordt, een kop warme chocolademelk drinkt en knusse dingen om u heen hebt, is dat misschien de manier waarop u uw ochtend zou beschrijven. Maar als je op de grond slaapt met een hond die naar je blaft elke keer als je beweegt, kan de advertentie je ochtend in iets andere woorden beschrijven. Zo zie je hoe de betekenis van de standaardspelling en de informele spelling van het woord kunnen verschillen, afhankelijk van wie het gebruikt en van de situatie waarin het woord wordt gebruikt. Hoewel cozies en cookies vaak worden gebruikt in advertenties om bepaalde items te beschrijven, kunnen ze ook worden gebruikt in algemene dagelijkse conversatie. Ze zijn zeker een opkomend woord in het Engels dat waarschijnlijk zal uitgroeien tot een wijdverspreide standaard spelling ergens in de nabije toekomst.