Kan bier een Dieter zijn?

Bier is al lange tijd populair bij mensen over de hele wereld. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat bier veel calorieën per portie bevat, waardoor het een zeer goede optie is voor een dieet om af te vallen. Bier wordt al eeuwenlang gedronken, zowel door mensen in Europa als in andere delen van de wereld; tegenwoordig is het zelfs gemakkelijk om bier online te kopen en het thuis te laten bezorgen. Natuurlijk wordt bier niet alleen geconsumeerd voor zijn gewichtsverlies eigenschappen; bier wordt ook gebruikt als een belangrijk onderdeel van een aantal traditionele dranken, zoals wodkas, daiquiris, shots, monitors, en nog veel meer. Ook deze dranken worden beschouwd als een onderdeel van het "Amerikaanse" dieet, wat de blijvende populariteit van bier kan helpen verklaren.

bier

Bier wordt ook al lang gebruikt om dingen schoon te maken, zoals ovens en koelkasten, waardoor het, althans in sommige delen van de wereld, een populair gebruiksvoorwerp is geworden. Bier is ook een van de oudste en vroegst geconsumeerde alcoholische dranken in de hele wereld en komt na water op de tweede plaats. Bier wordt gewoonlijk gefermenteerd uit granen, die meestal worden gemaakt van maïs, tarwe, rijst of haver. Typisch wordt bier niet verwarmd boven 65 graden Fahrenheit omwille van zijn uiterst bittere smaak.

Veel mensen proberen bier als hulpmiddel bij het afslanken, vooral omdat bier relatief weinig vet en calorieën bevat (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een suikervrije dieetdrank). Maar wat verrassend is aan bier is dat het, ook al is het laag in calorieën en laag in vet, nog steeds veel koolhydraten bevat. Het is niet zo dat koolhydraten in het algemeen slecht voor je zijn; het is eerder zo dat een teveel aan koolhydraten ons de neiging geeft om meer te eten om aan onze koolhydraten te komen, wat kan leiden tot zwaarlijvigheid en te veel eten, vooral wanneer het lichaam niet in staat is om alle beschikbare koolhydraten te gebruiken. Een andere reden waarom bier een grote hulp kan zijn bij het verliezen van gewicht is dat het een grote hoeveelheid gist bevat, die het lichaam gebruikt om suikers af te breken. Dit is de reden waarom bier vaak bij de maaltijd wordt gedronken. Ook bevat bier een grote hoeveelheid calorieën en omdat gist relatief kort houdbaar is, kan bier lang bewaard worden voordat het opgedronken moet worden.