Hoofdartikel over bier

bier

Bier, ook bekend als "billy," "stout," of "pils", is een gefermenteerde drank die wordt gemaakt door de omzetting van gist in alcohol. Het gistingsproces wordt veroorzaakt door een schimmel die bekend staat als "Candida albicans", en die van nature bij de mens voorkomt. De gist zet de suikers in het bier om in alcohol. Populaire ingrediënten voor het maken van bier zijn gist, hop (een soort gist), suiker, water, en een verscheidenheid van andere chemicaliën en additieven. In dit artikel wordt kort besproken hoe bier wordt gemaakt, hoe het wordt geserveerd, en waarom sommige mensen het verkiezen boven andere.

Hoe wordt bier gemaakt? In het hoofdartikel hier wordt beschreven hoe bier wordt gemaakt, met inbegrip van hoe verschillende soorten gist worden gebruikt, de belangrijkste ingrediënten die worden gebruikt, de manier waarop het bier wordt opgeslagen, het belangrijkste gistingsproces, hoe u uw bier bewaart, en hoe u van uw bier kunt genieten. Enkele andere artikelen over het maken van bier zijn op deze website te vinden. Eerst en vooral moet je weten dat bier brouwen tijd vergt en een aantal speciale uitrustingen vereist. Zo hebben alle commerciële brouwerijen grote tanks nodig voor de opslag van bier, die vaten worden genoemd, en deze tanks zijn vaak vrij groot.

Er zijn twee hoofdmanieren om bier te brouwen, afhankelijk van de beschikbare ingrediënten en uw persoonlijke voorkeuren. Traditionele methoden omvatten het vergisten van het bier in een houten vat dat een "moutbeker" wordt genoemd of een houten vat dat een "moutbak" wordt genoemd, die beide zijn gelabeld voor het specifieke bier dat ze bevatten. Meer recentelijk zijn nieuwe methoden ontwikkeld om het bier minder "evenwichtig" te maken, wat resulteert in lichtere bieren en een verlies van enige smaak en complexiteit. De meest gebruikte methode vandaag is een combinatie van traditionele en moderne technieken.